Pressemeddelelse

Thisted er Danmarks overskudskommune

06 jul 2017

Thisted Kommune er den kommune i landet, der har oplevet den største stigning i andelen af virksomheder, der laver overskud. 

På bare tre år er Thisted Kommune sprunget 39 pladser op af ranglisten blandt landets 98 kommuner, når det handler om erhvervslivets evne til at lave overskud. Det viser vores nyeste analyse, hvor vi har set ind på de seneste tre års regnskabstal fra samtlige regnskabspligtige virksomheder i landet. 

Analysen viser, at 69,5 procent af virksomhederne i Thisted Kommune lavede overskud i 2014. Det placerede Thisted Kommune som nummer 41 ud af landets 98 kommuner det år. Efter afslutningen på regnskabsåret 2016 er andelen af overskudsgivende virksomheder i den nordjyske kommune dog steget med hele 4,4 procentpoint til 73,9 procent. Det er den højeste stigning i hele landet, og bringer Thisted Kommune op på andenpladsen, når det handler om erhvervslivets evne til at lave overskud – kun overgået af Fanø Kommune der indtager førstepladsen. Disse tal er baseret på virksomheder, som har leveret regnskaber for alle tre år i analyseperioden 2014-2016. 

 - Andelen af overskudsgivende virksomheder i et givent område siger helt klar noget om erhvervslivets sundhedstilstand. Og når en kommune bevæger sig op af ranglisten i det omfang, som det er tilfældet i Thisted Kommune, så er det et udtryk for, at der er en spirende positivitet i området, siger Birger Baylund, adm. direktør i Bisnode Danmark.  

Udvikling.jpg

 

Vinden i ryggen

Den udlægning er Carsten Hougaard, erhvervschef Thy Erhvervsforum, meget enig i.

 - I Thy blæser det altid, så vi er vant til at arbejde ekstra hårdt i modvind. Til gengæld ved vi, at når vinden vender, og det bliver medvind, så går det også rigtig stærkt. Og hele Thy har lige nu vinden i ryggen. Området får en masse positiv opmærksomhed i hele landet – ikke mindst med udgangspunkt i Klitmøller og Nationalpark Thy – og det giver en helt fantastisk stolthed heroppe, siger Carsten Hougaard.

 - Thyboerne føler en glæde ved sig selv og området, som de ikke har givet udtryk for i lang tid. Og glade og stolte medarbejdere er bedre og mere produktive medarbejdere, og det giver endnu mere gang i hjulene. Jeg oplever virkelig, at hele området er rykket sammen i bussen og hjælper hinanden og glæder sig over hinandens succeser. Områdets succes gennemsyrer hele mentaliteten, og det smitter i sidste ende af på virksomhedernes bundlinjer, fortsætter han.

Mere i lønningsprisen

Ifølge analysen fra Bisnode giver glade og stolte medarbejdere tilsyneladende også rigere medarbejdere. Når man ser på, hvor henne i landet, at virksomhederne har øget deres udgifter til løn og pensioner mest det seneste år, så ligger Thisted Kommune også i toppen.

Fra 2015 til 2016 øgede virksomhederne i Thisted Kommune i gennemsnit deres personaleomkostninger med 8,6 procent, hvilket rækker til en 9. plads i Bisnodes sammenligning. 

 - Det skyldes først og fremmest, at virksomhederne har ansat flere medarbejdere, men det er også meget normalt, at bedre resultater giver mere i lønningsposen til medarbejderne, siger Birger Baylund.

Vil du have det fulde overblik over overskudskommunerne?

Jeg vil gerne have den fulde liste

Vil du modtage vores nyhedsbrev?