Pressemeddelelse

Samsø ligger helt i top, når det handler om iværksætteri

02 feb 2017

Samsø indtager en femteplads blandt landets kommuner, når det handler om indbyggernes lyst til at starte egne virksomheder.

 

Sidste år blev der startet 86 nye virksomheder på Samsø. Det svarer til 23 nye virksomheder per 1.000 indbyggere i kommunen. Dermed placerer Samsø Kommune sig på en femteplads blandt landets 98 kommuner, når det handler om indbyggernes foretagsomhed. Det viser en helt ny analyse fra data- og analysevirksomheden Bisnode.

Og antallet af nystartede virksomheder har været stødt stigende på Samsø de seneste fem år, fortæller Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode. 

- Samsø er inde i en helt fantastisk periode, når det handler om indbyggernes lyst til at starte nye virksomheder. Sammenlignet med 2011 blev der sidste år startet 56 procent flere virksomheder på Samsø, siger Martin Stabell.

Turisme og ny iværksætterstrategi

Ifølge Samsø borgmester Marcel Meijer (S) kan fremgangen i antallet af nye virksomheder især tilskrives et stigende antal turister samt en ny iværksætterstrategi.

- Vi har fået en ny billetstruktur på færgeruterne til Samsø, hvilket gør det mere attraktivt at komme herover med egen bil. Det har øget antallet af besøgende ganske betragteligt, hvilket naturligvis har en positiv effekt på øens øvrige erhverv – ikke mindst vores kendte fødevareerhverv med salg af specialfødevarer, der virkelig er blomstret op, siger Marcel Meijer og fortsætter:

- Samtidig har vi gennemført en omstrukturering af vores iværksætterindsats, hvilket betyder, at al iværksætterrådgivning er blevet lagt over til specialister fra Væksthus Midtjylland. Dermed har vores iværksætter nu adgang til en langt bredere pallette af rådgiverkompetencer, end de tidligere har haft, og det er et tilbud, der bliver benyttet i stor stil, siger Marcel Meijer.

Hovedstadskommuner dominerer

Og Samsø er ikke den eneste ø-kommune, der blander sig i toppen af Bisnodes iværksætteranalyse. Fanø Kommune indtager en 9. plads, mens Læsø Kommune kommer ind på en 17. plads på listen, der ikke overraskende er domineret af hovedstadskommunerne.

- Sammen med Aarhus Kommune er de tre ø-kommuner de eneste uden for Hovedstadsområdet og Nordsjælland, der kommer ind i top-20, når det handler om borgernes foretagsomhed. Jeg tror faktisk, at der er mange kommuner, der kan lære noget af det, som man gør på blandt andet Samsø, siger Martin Stabell fra Bisnode.

Københavns Kommune topper listen med 28 nye virksomheder per 1.000 indbyggere i 2016 efterfulgt af Gentofte Kommune og Frederiksberg Kommune med henholdsvis 26 og 24 nye virksomheder per 1.000 indbyggere sidste år.

Antal nystartede virksomheder pr. 1.000 indbyggere

Vil du have den fulde liste over nystartede virksomheder?

Vil du have den fulde liste over nystartede virksomheder set i forhold til antallet af indbyggere i kommunerne?
Så send endelig en mail til marketing@bisnode.dk

Vil du modtage vores nyhedsbrev?