Pressemeddelelse fra Bisnode den 31. august 2016

Syv ud af 10 danske virksomheder laver overskud i 2015

- særligt vest for Storebælt er andelen af overskudsgivende virksomheder høj. En rekord stor andel af landets virksomheder kommer ud af 2015 med sorte tal på bundlinjen. Det viser vores nye analyse, som bygger på regnskabstal fra de godt 200.000 danske virksomheder, der de seneste fem år har indleveret regnskab.

Analysen viser, at 68 procent af virksomhederne kommer ud af 2015 med positivt resultat før skat. Det er en fremgang på to procentpointi forhold til året før og den højeste andel overskudgivende virksomheder de seneste fem år.

- 2015 har været et godt år for dansk erhvervsliv. Andelen af overskudsgivende virksomheder er steget støt de seneste fem år, mens antallet af underskudsgivende virksomheder er faldet med over 7.000 det seneste år.

Overskuddene er også større

Og det er ikke bare andelen af overskudsgivende virksomheder, der er steget. Størrelsen af virksomhedernes gennemsnitlige overskud er også vokset betydeligt iden 2011. Hvor en gennemsnitlig, dansk virksomhed i 2011 lavede 1,85 millioner i overskud før skat, er resultatet i dag 2,91 millioner kroner. Det er en stigning på 57 procent.

- Stigningerne er størst i Region Sjælland og Region Nordjylland, der også lå markant efter de tre øvrige regioner, hvad angår virksomhedernes gennemsnitlige overskud efter finanskrisen.

Nu er forskellene mindre, men overskuddet i en gennemsnitlig virksomhed i Region. Hovedstaden er fortsat cirka fem gange større end en virksomhed i Region Sjælland. Større chance for overskud i vest mens de gennemsnitlige overskud er størst i Region Hovedstaden er andelen af overskudsgivende virksomheder størst vest for Storebælt.

70 procent af virksomhederne i Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland laver således overskud i 2015, mens det kun gør sig gældende for 68 procent af virksomhederne i Region Sjælland og 64 procent af virksomhederne i Region Hovedstaden.

Kommunen med det største gennemsnitlige overskud per virksomhed er Billund Kommune. Den midtjyske kommunes 1.042 virksomheder, der har offentliggjort regnskab de seneste fem år, kommer ud af 2015 med et gennemsnitligt overskud på 36,9 millioner kroner – naturligvis godt hjulpet på vej af LEGO’s rekordregnskab på godt 12 milliarder kroner før skat.

 

Vil du modtage vores nyhedsbrev?