Jammerbugt Kommune topper nordjysk iværksætterliste

29 okt 2017

Jammerbugt Kommune er den kommune i Nordjylland, hvor der startes flest virksomheder per indbygger. 

Der bliver startet virksomheder i Jammerbugt Kommune som aldrig før. I årets første ni måneder er der startet hele 460 nye virksomheder – det er flere nye virksomheder, end der blev startet hele sidste år i den nordvestjyske kommune. Det viser vores nye tal, der har undersøgt, hvordan det går med iværksætterlysten blandt borgerne i de nordjyske kommuner.

Vores undersøgelse viser, at der indtil videre i 2017 er skabt 12 nye virksomheder i Jammerbugt Kommune per 1.000 indbyggere. Det er det højeste antal nye virksomheder per indbygger i hele Region Nordjylland. Aalborg Kommune indtager andenpladsen i vores nordjyske sammenligning med 11,4 nye virksomheder per 1.000 indbyggere, mens Thisted Kommune kommer ind på tredjepladsen med 10,9 nye virksomheder per 1.000 indbyggere.

Resultatet overrasker Anders Borg, Country Director i Bisnode Danmark.

- Det er meget atypisk, at en gennemsnitlig landdistriktskommune på den måde lægger postnummer til så mange nye virksomheder per indbygger. Iværksættermiljøerne plejer at centrere sig omkring de større byer – og ikke mindst i hovedstadsområdet. At Jammerbugt Kommune på den måde kravler til tops i vores sammenligning er meget imponerende og bør give anledning til lokal stolthed, siger Anders Borg.

Læs også om undersøgelsen på Tv2 Nord

I toppen i hele Jylland

Og ikke nok med, at Jammerbugt Kommune ligger helt i top i Nordjylland, når det kommer borgernes lyst til at starte virksomheder. Sammenligner man kommunerne i hele Jylland, så bliver Jammerbugt Kommune kun overgået af Aarhus Kommune, når det kommer til antallet af nystartede virksomheder per indbygger i 2017.

Vores analyse vækker ikke overraskende tilfredshed hos Anders Stryhn, chef for VÆKST Jammerbugt.

- Tallene bekræfter, hvad vi oplever i det daglige, og tidligere statistikker har også vist, at mange vælger at starte egen virksomhed i Jammerbugten. Men at niveauet er så højt, er naturligvis en rigtig positiv nyhed, siger Anders Stryhn. 

Årsagerne til iværksætterlysten kan være mange – opsvingets optimisme og større risikovillighed er en forklaring, men andre ting spiller også ind.

- Jeg tror mange iværksættere oplever en stor imødekommenhed i vort område. Fra Vækst Jammerbugt hjælper vi naturligvis, det bedste vi kan, men vi oplever også, at rådgivere, pengeinstitutter, ejendomsbesiddere og forretningsdrivende sætter en ære i at hjælpe nye virksomheder i den svære opstartsfase. Og den støtte er rigtig, rigtig meget værd, slutter Anders Stryhn. 

Fakta

Kommune Antallet af nystartede virksomheder 01.01.2017 – 12.10.2017 
per 1.000 indbyggere i kommunen
Jammerbugt 
Aalborg 
Thisted 
Rebild 
Læsø 
Brønderslev 
Hjørring 
Frederikshavn 
Mariagerfjord 
Vesthimmerlands
Morsø 
12,0
11,4
10,9
10,0
9,9
9,9
9,4
9,4
9,3
7,5
7,3
   

Vil du modtage nyheder fra Bisnode?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få relevante og topaktuelle nyheder om trends, tendenser og nye tiltag fra dataverdenen.

Bisnodes databeskyttelsespolitik
Fortroligheden og integriteten af dine personlige oplysninger er af særlig interesse for Bisnode. Vi behandler derfor dine oplysninger omhyggeligt og i overensstemmelse med lovbestemmelserne om databeskyttelse. Vi anvender udelukkende de data, der leveres af dig, med det formål at sende dig vores nyhedsbrev. Nyhedsbrevet sendes ud én gang om måneden og du kan til hver en tid afmelde dig direkte i nyhedsbrevet.

Læs mere om vores databeskyttelsespolitik