Pressemeddelelse

Tjek din kommune: Her bor landets topdirektører

16 maj 2017

Direktørerne i landets største virksomheder klumper sig sammen i kommunerne nord for København. Fem kommuner huser ingen topdirektører, viser vores nyeste analysetal.

Ikke mindre end 195 direktører fra virksomheder med over 100 ansatte har bosat sig i Gentofte Kommune nord for København. Det giver kommunen landets højeste andel af topdirektører.

For hver 1.000 indbyggere i kommunen har 2,6 således en stilling som direktør i en virksomhed med over 100 ansatte.

20 minutters kørsel nordpå ad Helsingørmotorvejen ligger Hørsholm Kommune – kommunen har landets næsthøjeste andel af topdirektører. For hver 1.000 indbyggere i Hørsholm Kommune har 2,2 af dem en direktørstilling i en af landets største virksomheder. I nabokommunen Rudersdal Kommune, der i alt huser 109 topdirektører, er der 2 topdirektører for hver 1.000 indbyggere.

- Mennesker har det jo med at finde sammen med andre mennesker, der ligner dem selv. Derfor er det heller ikke så overraskende, at landets mest indflydelsesrige erhvervsfolk klumper sig sammen i bestemte områder, siger Birger Baylund, adm. direktør i Bisnode, og påpeger samtidig, at andelen af topdirektører i en kommune afspejler sig i den offentlige grundvurdering.

- Der er langt hen ad vejen overensstemmelse mellem andelen af topdirektører i en kommune og den offentlige grundvurdering. Jo flere direktører, jo højere er grundvurderingen – i hvert fald i toppen af listen, siger han.

Bor med udsigt til Furesøen

Hvis man gerne vil holde vejfest sammen med nogle af landets mest indflydelsesrige erhvervsfolk, skal man søge til Furesøvej i Virum i Lyngbæk-Taarbæk Kommune. Her har hele seks direktører fra virksomheder med mere end 100 ansatte slået sig ned på Furesøens østlige bred.

Det er det samme antal topdirektører, der har bosat sig på Langelinie i det fashionable Hunderup-kvarter i Odense. Her er der dog lidt flere adresser, og derfor er andelen af direktører lidt lavere end på Furesøvej.

Ud over Langelinie i Odense er der kun fire andre veje uden for København og Nordsjælland med i top-20 over veje, der huser den største andel af topdirektører. Det er Droshoved i Vejle (nummer 12 på listen), Fjordbjerg Ager i Skive (nummer 17 på listen), Viemosevej i Vejle (nummer 18 på listen) og Skullebjerg Allé i Fredericia (nummer 19 på listen). Alle fire jyske veje huser tre topdirektører.

Tjek hvor mange topchefer der bor i din kommune på tv2.dk.

Fem kommuner har ingen topdirektører

Hvis du gerne vil undgå at dele postnummer med personer, der huserer på de lyserøde sider i dagspressen, så skal du bosætte dig i enten Langeland Kommune, Ærø Kommune, Tønder Kommune, Samsø Kommune eller Læsø Kommune. Disse fem kommuner har ingen indbyggere med en direktørstilling i en virksomhed med mindst 100 ansatte.

Lolland Kommune har én indbygger, der er direktør i en virksomhed, der har mere end 100 ansatte. Det samme gør sig gældende i Odsherred Kommune i det nordvestlige Sjælland, mens Danmarks sydligste kommune, Guldborgsund Kommune, huser tre direktører fra virksomheder med mere end 100 ansatte.

Analysen er baseret på offentligt tilgængelige data.

Vil du modtage nyheder fra Bisnode?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få relevante og topaktuelle nyheder om trends, tendenser og nye tiltag fra dataverdenen.

Bisnodes databeskyttelsespolitik
Fortroligheden og integriteten af dine personlige oplysninger er af særlig interesse for Bisnode. Vi behandler derfor dine oplysninger omhyggeligt og i overensstemmelse med lovbestemmelserne om databeskyttelse. Vi anvender udelukkende de data, der leveres af dig, med det formål at sende dig vores nyhedsbrev. Nyhedsbrevet sendes ud én gang om måneden og du kan til hver en tid afmelde dig direkte i nyhedsbrevet.

Læs mere om vores databeskyttelsespolitik

Bliv klogere på data

Hold dig up-to-date på datafronten med de nyeste artikler, analyser og trends i markedet.