Pressemeddelelse

Færre kvinder kommer til tops i landets største virksomheder

08 mar 2017

Pressemeddelelse fra Bisnode den 8. marts 2017

Der er færre kvinder på direktionsgangene i landets største virksomheder sammenlignet med det øvrige erhvervsliv, viser tal fra Bisnode

Ud af knap 230.000 direktioner i landets virksomheder er det bare 15 procent, der har mindst et kvindeligt medlem. Det viser tal fra data- og analysevirksomheden Bisnode i forbindelse med kvindernes internationale kampdag.

Andelen af kvinder er dog endnu lavere, når man ser på de 1.000 største, danske virksomheder målt på antallet af medarbejdere. Her er det kun 12 procent af direktionerne, der har et kvindeligt medlem. 

- Der har været meget fokus på at rekruttere kvindelig ledere – ikke mindst i de største virksomheder. Derfor kommer det faktisk også bag på mig, at de største virksomheder halter så meget efter det øvrige erhvervsliv, når det handler om andelen af kvindelige direktører, siger Martin Stabell, Risk Management Specialist i Bisnode.

Store regionale forskelle

De største virksomheder klarer sig dog bedre, når man ser på deres evne til at rekruttere kvinder til bestyrelserne. Mens der i de 1.000 største virksomheder er mindst én kvinde i 54 procent af virksomhedernes bestyrelser, så gør det sig kun gældende for 49 procent af bestyrelserne i de øvrige virksomheder. 

Tallene dækker dog over store, lokale forskelle.

- Fra kommune til kommune er der meget stor forskel på, hvor stor en andel af virksomhederne, der har en kvinde i bestyrelsen. Hvor det i Vordingborg Kommune er to ud af tre virksomheder, der har mindst én kvinde i bestyrelsen, så er det lige modsat på Fanø, hvor det er mere end to ud af tre virksomheder, der ikke har en kvinde i bestyrelsen, siger Martin Stabell.

Kommunal visning af bestyrelser uden kvinder

På kortet kan du se, hvor stor en procentdel af kommunernes bestyrelser, der ikke har kvinder.

 

De store kommuner halter efter

Ifølge Martin Stabell er det særligt opsigtsvækkende, at landets største kommuner er kendetegnet ved, at de alle ligger i den tunge ende af skalaen, når det handler om andelen af virksomheder, der har mindst én kvinde i bestyrelsen.

 - Københavnerne kan da i hvert fald fejre kvindernes internationale kampdag velvidende, at der fortsat er noget at kæmpe for. Næsten 60 procent af virksomhederne i Københavns Kommune har ikke nogen kvinder i bestyrelsen – det er bemærkelsesværdigt, siger Martin Stabell.

Mens det naturligvis er godt for ligestillingen at have kvinder i bestyrelserne, er det tilsyneladende også godt for forretningen, viser tallene fra Bisnode. 70 procent af de virksomheder, der har mindst én kvinde i bestyrelsen, laver overskud. Det samme gør sig kun gældende for 67 procent af de virksomheder, der udelukkende har mænd i bestyrelsen. 

Yderligere oplysninger

Martin Stabell,
Risk Management Specialist hos Bisnode,

Vil du have den fulde liste over den procentvise fordeling af kvinder i bestyrelser og direktioner i landets kommuner? Så send endelig en mail til: marketing@bisnode.dk

Vil du modtage vores nyhedsbrev?