Kreditvurdering af virksomheder og privatpersoner 

Værdifuld økonomisk viden om både kunder og leverandører
Vil du høre mere om Bisnodes kreditvurdering? Prøv gratis i 5 dage
check_fat_green.png

Få indblik i dine kunders økonomiske sitaution

check_fat_green.png

Undgå kredittab og lange inkassosager

check_fat_green.png

Få opdateret kreditinformationer på verdensplan

Tag et grundigt kredittjek og kreditvurdering af dine kunder og leverandører

I økonomi- og salgsafdelingen handler det om at træffe de rigtige beslutninger – hver gang. En forkert vurdering af en kundes betalingsevne kan koste mange penge på bundlinjen. Hver eneste dag oplever utrolig mange virksomheder likviditetsproblemer, og har du ikke en struktureret politik for din kreditgivning og kreditvurdering risikerer du lange inkassosager og tab af udestående.

Husk derfor altid at kreditvurdere og kredittjekke dine kunders økonomi og tjek, om de er registrerede som dårlige betalere, inden du yder dem kredit. På den måde undgår du at indgå samarbejdsaftaler for efterfølgende at skulle erfare, at din kunde ikke er i stand til at betale den fremsendte faktura.

I Bisnode har vi samlet alle tilgængelige informationer om personers og virksomheders økonomi, så uanset om du vil tjekke kreditrapporter, regnskaber, nøgletal, kreditrating, betalingsanmærkninger eller noget helt sjette, så har vi oplysningerne - både på danske personer og virksomheder men også globalt.

Gør processen af kreditvurderingen af kunder så nem og ligetil som muligt

  • Træf kreditbeslutninger på baggrund af pålidelige data, og vær sikker på, at du altid er klædt rigtigt på i forhold til at yde kunderne den optimale kredit.
  • Få overblik over eksisterende og potentielle kunders betalingsmønster med vores unikke betalingsoversigt.
  • Vær opdateret på de kunder som højst sandsynligt ikke betaler deres næste regning.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er en vurdering af en person, virksomhed eller anden instans’ økonomiske situation og kreditværdighed. Altså i hvor høj grad han, hun eller den er i stand til at betale regninger til tiden og sandsynligheden for, at vedkommende er i stand til og villig til at betale de penge tilbage, som er blevet lånt af den pågældende kreditor. Som lån- eller kreditgiver, bør du altid foretage en kreditvurdering og et kredittjek af en leverandør eller kunde, før du yder dem kredit eller udlånes penge. På den måde kan der stilles en større sikkerhed for, at du undgår at indgå samarbejdsaftaler, hvor kunden ikke kan betale den efterfølgende faktura, og du og din virksomhed kan være sikre i investeringen.

De ting, der typisk undersøges i en kreditvurdering, er kundens økonomiske situation, sandsynligheden for at vedkommende er i stand til og villig til at betale beløbet, kreditrapporter, regnskaber, nøgletal, kreditrating, betalingsanmærkninger og andre relevante informationer.  

Kreditvurdering af virksomheder

Virksomheders økonomiske situation ændrer sig konstant, så det er med at være velinformeret for at undgå at tabe penge på dårlige betalere. Hvilke betalingsbetingelser skal jeg give til en ny kunde? Hvordan holder jeg styr på mine nuværende kundernes kreditværdighed? Det er bare nogle, at de spørgsmål, vi kan hjælpe med at give svar på, ved at give dig helt unik viden om kundernes kreditværdighed

Tusindevis af virksomheder anvender dagligt vores kreditvurderingssystem til at træffe hurtige og lønsomme beslutninger. Vi sætter karakterer på en virksomheds kreditværdighed og hjælper dig med at sige ja til forretninger og nej til tab. For at sikre dig, at dine samarbejdspartnere og kunder er sunde og levedygtige, er det en god ide at foretage et kredittjek og en kreditvurdering af dine kunder og leverandører. Derved får du, som nævnt, mulighed for at minimere risikoen for tab, og ikke mindst sænke antallet af inkasso sager, som kan være både tidskrævende og omkostningsfulde. Med kreditvurderinger fra Bisnode bliver du klædt bedst muligt på til at sætte betalingsbetingelser for dine kunder og leverandører.

Kreditvurdering af privatpersoner

Sig ja til flere kunder, unden at tabe penge på dem.

Mange personer låner penge uhæmmet, selvom de er bevidste om, at de ikke får betalt deres regninger. Andre personer er simpelthen bare dårlige til at få deres udestående betalt til tiden. Har du styr på hvem de personer er? Ofte er de svære at spotte, og derfor er det en rigtig god ide at tage et baggrundstjek på potentielle kunder, før du yder dem kredit. Med et tjek i vores Debitor Register kan du hurtigt få svar på, om en given person er en dårlig betaler og har betalingsanmærkninger. Det gør det let for dig at acceptere eller afslå en kunde, der ønsker at betale med faktura. 

 

andrew-neel-ute2XAFQU2I-unsplash.jpg

Hvorfor lave en kreditvurdering?

Ved at lave en kreditvurdering og kreditstatus på dine kunder, får du adgang til et øjebliksbillede af selskabets udestående lån og kreditter hos andre långivere. Derved kan du som virksomhed mindske risikoen for, at dine debitorer ikke kan betale de penge, de skylder dig eller fremtidige regninger, og derved kan du minimere eventuelle tab i forbindelse med kreditaftaler og samarbejder.

En kreditvurdering danner altså grundlag for et indblik i, hvor kreditværdig en leverandør eller kunde er. Jo bedre kreditvurdering, jo mere sikkerhed er der forbundet med samarbejdet. På baggrund af dette vil du som virksomhed kunne vurdere, om det kan betale sig at indgå et samarbejde eller yde kredit til den undersøgte virksomhed. Mens det naturligvis ikke er interessant at indgå et samarbejde med kunder eller leverandører, som ikke er kreditværdige, er et samarbejde med en person eller virksomhed med fornuftig økonomi til gengæld forbundet med en lav risiko for, at samarbejdet må brydes eller at kunden ikke betaler til tiden.

Seven steps to a data-driven organization

Kreditvurdering af kunder sikrer betaling til tiden

En kreditvurdering er først og fremmest et effektivt værktøj til at hjælpe dig med at vide, hvem du handler eller samarbejder med. Med vores database kan du hente viden om dine kunder og samarbejdspartneres kreditrapporter, regnskaber, nøgletal, kredit rating, betalingsanmærkninger med mere. Med indsigt i denne information, får du bedre mulighed for at tage strategiske og taktiske beslutninger baseret på velinformerede grundlag og derved danne baggrund for sikker vækst ved at minimere risikoen for, at dine debitorer ikke betaler til tiden.

Vores databaser tager altid udgangspunkt i information af høj troværdighed og kvalitet, og informationen opdateres dynamisk i takt med, at vi modtager nye offentlige informationer. På den måde er du altid sikker på, at du har en løbende genberegning af dine kunders kreditværdighed. Kreditvurderingen opdateres blandt andet, når der sker ændringer i regnskabet. Dette giver dig tilmed adgang til at monitorere dine samarbejdspartneres og kunders kreditværdighed således, at du altid kan reagere hurtigt, hvis der skulle ske væsentlige ændringer i deres økonomiske situation. Vi hjælper dig med hele tiden at vide, hvem du handler med, så du kan skabe et komplet overblik over din kundeportefølje og minimere tabet på eksisterende kunder.

Nysgerrig? Vil du høre mere eller har du spørgsmål?