Sådan booster du din virksomheds kreditværdighed

En god kreditværdighed gør livet lettere for enhver virksomhed – men hvordan opnår du den? Her er ekspertens bedste tips og gode råd om faldgruber, du skal undgå. En god kreditværdighed er et kvalitetsstempel, der får tingene til at glide lettere.

Vi har anvendt vores AAA rating model – en del af RiskGuardian Suite til at vurdere Nordiske virksomheders kreditværdighed siden 1988. Ved hjælp af kvalitetsdata kan virksomheder således få hjælp til at beslutte, hvem de skal indgå forretningsaftaler med. 

Det er en anerkendt model, der har eksisteret i over 30 år. Den giver os et nærmere indblik i, hvor stabil en virksomhed er over tid. Man behøver ikke at have enorme overskud, og nogle gange har selv AAA-virksomheder underskud, men hvis tallene peger i den rigtige retning, vil man sandsynligvis beholde sin vurdering.

Så hvordan kan en virksomhed booste sin kreditværdighed?

Virksomheder, der har opnået det højeste AAA-niveau, har flere ting til fælles:

  • De holder styr på deres kunder
  • De fakturerer til tiden
  • De administrerer deres betalinger
  • De driver deres egen vækst
  • De har en langsigtet tilgang 

Det lyder måske indlysende, men det er langt fra alle, der formår at skabe en sund økonomisk balance i deres virksomheder. Hvis man for eksempel ser på familievirksomheder, er mange af dem gode til at sørge for en langsigtet strategi og reserver, så de kan klare sig – selv i svære tider. Når de tjener penge, geninvesterer de i virksomheden. Det handler i virkeligheden om sund fornuft og bevidst, kalkuleret risikovillighed.

Har du styr på dine eksisterende kunder?

En grundig overvågning af dine kunder og leverandører er en af grundstenene i en høj kreditværdighed. Der er en tommelfingerregel om, at 80 procent af alle kredittab skyldes eksisterende kunder. Det er helt naturligt at overvåge nye kunder, men alt for ofte er virksomheder blinde for eller nedtoner negative signaler fra eksisterende kunder, de har samarbejdet med i lang tid. Det er her, RiskGuardian Suite kan gøre det nemmere for dig, at overvåge kunder og hjælpe med at levere bedre data til dine kreditvurderings-process. 

I RiskGuardian Suite har du mulighed for at se virksomheders betalingsindeks. De gør dig i stand til at indsamle fakturaoplysninger fra forskellige kilder på ugentlig basis. Dermed kan du hurtigt se, om en virksomhed er kommet bagud med sine betalinger. Det ser vi langt hurtigere end ved en konventionel registrering af manglende betaling.

Små virksomheder kan nemt havne i en vanskelig situation, hvis de ikke modtager betaling. De kan endda blive tvunget til at tage lån i deres tilgodehavender, hvilket mindsker deres margin og i det lange løb deres evne til at opnå en god kreditvurdering.

riskguardian_mockup.png


Tips til at booste kreditværdigheden

Selve faktureringen, både at betale og modtage betaling, er en anden brik i puslespillet, der har stor indflydelse på en virksomheds kreditværdighed. En klassisk situation er, at man er vældig god til sit job, men ikke fakturerer til tiden. Derefter bruger man lang tid på at have penge til gode helt unødigt, hvilket har en negativ indvirkning på likviditeten og i sidste ende kreditværdigheden.
BP1-02.png

Hvad er særlig vigtigt at overveje, hvis man ønsker en bedre kreditværdighed?

Et grundlæggende tip er at bruge løsninger som fx. RiskGuardian Suite for at gøre det nemmere at holde styr på dine kunder og leverandører. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser. Det er også vigtigt at følge de generelle regler for god forretningspraksis: Hold styr på din økonomi, hav et godt grundlæggende forretningskoncept, og hold dig til den langsigtede plan.
RGS_4.png

Hvad er RiskGuardian Suite?

  • Overvåger og analyserer nye og eksisterende kunder via aktuelle kreditoplysninger og giver et samlet billede af kreditrisikoen. 
  • Indeholder betalingsindeks, som fremhæver kunder, der betaler for sent. 
  • Er baseret på AAA kreditvurderingssystemet, der er bedst til at forudser konkurser. 
  • Automatiserer kreditbeslutninger og gør det muligt at sige ja eller nej til flere kunder, da kreditoplysningerne hele tiden opdateres. Dette muliggør velfunderet og bedre beslutningstagning, reducerer håndteringsomkostningerne og giver en mere gnidningsløs kundeoplevelse.
  • Fraud Solutions registrerer virksomheder med øget risiko for konkurs via mønstergenkendelse og analyse af tidligere kredittab. 

Vil du høre mere eller har du spørgsmål?