Smart data

Analyse: kvindernes indflydelse på økonomien i Europa

I anledningen af Kvindernes kampdag, har vi har kigget nærmere på virksomheder ledet af kvinder på tværs af 13 europæiske lande som Bisnode opererer i. 

Kvindelige ledere og kvinders iværksætteri, er et felt der er på manges læber. Vi lever i en tid, hvor forskellen mellem ​​mænd og kvinder i den globale økonomi løbende formindskes. Denne tendens varierer dog fra land til land, og du kan dykke ned i resultaterne af dette indeks over kvindelige ledere og iværksættere. Hvor ligger Danmark eksempelvis på listen over antal ansatte? Ansætter kvinder flere medarbejdere end mænd?

Rapporten viser en klar positiv tendens mellem en stigning i kvinders andel i iværksætteri og den generelle økonomiske fremgang i de enkelte lande. 

Se analysen (PDF)

 Bisnode Index of Women Influence - BIWI

Bisnode Index of Women Influence - BIWI

Et unikt indeks, der bruges til at sammenligne forskellige lande i henhold til den indflydelse kvinder har på landets økonomi.

Ved at bruge Bisnodes databaser, har vi skabt dette indeks som giver et billede af kvinders indflydelse og iværksætteri i de forskellige europæiske lande.

En 1 til 1 sammenligning af kvindelige ledere og iværksættere er dog kompliceret. I BIWI er kvindelige ledere defineret som virksomheder, hvor mindst en kvinde har mindst en af ​​disse tre potentielle roller: Ejer, direktør eller formand for bestyrelsen. Udvælgelsen af ​​de anvendte indikatorer til vurdering af kvinders iværksættervirksomhed er baseret på deres tilgængelighed og relevans. De fire valgte parametre er:

  • Deres andel i antallet af virksomheder
  • Deres andel af antallet af ansatte
  • Deres andel i selskabets omsætning
  • Deres andel i nettoresultatet

Andelen af ​​kvinder i tidligere nævnte roller i forhold til det samlede antal af virksomheder, skaber grundlaget for beregning af BIWI. Denne base multipliceres derefter med antallet af virksomheder som er ejet af kvinder.

Vil du modtage vores nyhedsbrev?