Risk & Kredit Artikel

6 tips til hvornår du skal tage et kredittjek

Vi giver vores bud på 6 tidspunkter, hvor
kredittjek er en god ide.

Kreditsikring af kunder er et must, når du skal sikre din virksomhed bedst muligt mod tab. Men hvornår er det en god idé at kredittjekke kunder og nye samarbejdspartnere?

1. Kredittjek altid dine nye kunder

Det er altid en rigtig god ide at undersøge, hvem du handler med, inden du starter et samarbejde med en ny kunde. En forkert vurdering kan betyde forskellen på, om økonomien kan hænge sammen eller ej. Et kredittjek viser om kunden kan betale, og det danner et godt fundament for dine beslutninger. Og du får større sikkerhed for at vælge den rigtige betalingsmodel.

2. Kredittjek løbende dine eksisterende kunder

Hvis få kunder står for en stor del af din virksomheds omsætning, er det en god idé løbende at kredittjekke dine største kunder. En pludselig ændring i deres økonomi, kan få betydning for din forretning. Med et kredittjek kan du altid være på forkant med udviklingen, så en kundes konkurs ikke kommer bag på dig.

3. Kredittjek før du giver kredit

Inden du giver en kunde betalingsudsættelse eller deler en faktura i flere afdrag, kan et kredittjek give dig et totalbillede af kundes betalingsevne. På den måde undgår du tab og en plads bagerst i i kreditorkøen hos dårlige betalere.

4. Kredittjek før du indgår et nyt partnerskab

Starter du et samarbejde med en virksomhed du ikke kender, kan et kredittjek vise, om det er den rigtige partner for dig. Virksomheder kan altid kredittjekkes og du undgår at starte et samarbejde med en virksomhed med grove betalingsanmærkninger.

5. Kredittjek før du forudbetaler en ny leverandør

Indgår du aftaler med en leverandør, du endnu ikke kender så godt, giver kredittjekket dig et bedre grundlag for at træffe de rigtige beslutninger. Et kredittjek kan forhindre, at en forudbetaling for et produkt eller ydelse ryger direkte ind i en konkursramt virksomhed.

6. Kredittjek før en inkassosag går til fogedretten

Det er en god ide at kredittjekke en kunde før en sag sendes i fogedretten. Så får du større vished for om en kunde reelt kan betale sin fordring til dig.

Læs mere om Bisnodes KreditTjek